fordeler med å være en pinne!


Hei!

Det er et så miksa kroppsimage i det siste. Du finner noe jeg liker å kalle reverse bodyimage som er at folk finner fler fordeler ved å være tjukk og at det er være større er mer sexy osv enn å være tynn. Jeg syntes det er fint at folk står i mot dette kroppspresset om å være tynn men når det går over til mobbing så blir det nok mange jenter som blir knust, fler enn enkelte tror.

For kroppspress har jo alltid gått ut på å være slankest og mest veltrent men nå er det mange som klager på at det er feil at tynne skal ødelegge selvtilliten til større kvinner. I det siste er det så mange som har startet denne reverse bodyimage greia ved å støtte seg og si at menn foretrekker større kvinner,  bones are for dogs osv. Det er tydlig at det er kun for at større kvinner skal føle seg bedre men det er ikke mer greit å trashe tynne mennesker på den måten heller. Menn foretrekket hva søren de liker selv. Jeg syntes å være stor og har former er fint men jeg syns også det er fint å være tynn, så det finnes absolutt ingen fasit.

Jeg så en video på facebook av en dame som sa tynne jenter skal slutte å tro de er bedre enn kvinner med "former" og mer fett. At tynne jenter er ikke verdt mer enn andre fordi de er slanke. Det er ikke greit med fat shaming nei men det gjør ikke at skinny shaming er greit! Hele videoen brukte denne kvinnen kun på å "bashe" tynne jenter og fortelle alle mulige ulemper ved å være tynn og fordeler ved å være stor. Det er dobbelmoral på det groveste.

Aldri ville jeg prøvd å bashe større mennesker i mitt forsvar, jeg skal heller si noen fordeler med å være tynn til dere andre tynne jenter der ute som kanskje ikke har den beste selvtilliten! Aldri om jeg sier til en tjukk jente at hun skal slanke seg eller spise mindre. Så da skal det være likt. Man sier ikke til tynne jenter (eller gutter for all del) at de må spise mer for du vet ingenting om forbrenningen dereseller om vedkommende spiser mye eller lite. Da dømmer du kun utifra hva du ser.

For det er mange fordeler ved å være tynn skal jeg si dere, og det gjør også at jeg er takknemlig for å være slank. Det er garantert fordeler ved å være litt ekstra stor i men det kan ikke jeg noe om. Så jeg er her for å støtte mine tynne lesere! Men husk at: tynn, feit? who the hell cares. Jeg ser på de som equal. Så lenge du ikke tror du er bedre enn den andre eller omvendt. 

1. Vi med thigh gap mister faktisk ikke telefonen mellom beina våre -det er en myte!

Mange sier at fordelen med å ha ikke ha thigh gap er at de ikke mister telefonen sin i do når de skal tekste i motsetning til de som har. Vel, desverre må jeg skuffe dere og si at det gjør ikke vi tynne heller! Jeg vet ikke hvem som kom på den myten men hvis du er smart, så skjønner du at vi ikke har thigh gap når vi sitter. Lårene flater swg jo ut når vi sitter på do så det er nok ingen ulemper ved thigh gap.

2. Vi kan spise hva vi vil uten å legge på oss!

Når det er snakk om naturlige tynne jenter så kan vi spise hva vil vil. Vi er sultne hele tiden og kan spise masse fet mat uten at vi behøver tenke på vekt! Det er så klart usunt og dårlig for kroppen det å  kun spise drittmat men har du lav forbrenning vil det være dårligere for deg enn hvis du har høy for da legger det seg fortere på kroppen. Det er ikke bare fettet i fast food som er farlig nei, det er så mye annet som påvirker alle kropper.


Noen av måltidene mine i USA. Fyf, det savner jeg. Så fantastisk god mat der..♥

3. Vi får ikke gnagsår mellom beina.

Har hørt at noen kan få litt sår mellom beina, det leste jeg på facebook innlegg om thigh gap for noen måneder siden og det ante jeg ikke! Noen som ikke hadde thigh gap fortalte det. Så da er vel det en fordel? Tror ikke alle får gnagsår men noen får det visst.

4. Vi blir ofte "normale" jo eldre vi blir.

Er du tenåring og ganske tynn vil du oftest utvikle en normal kropp jo eldre du blir, uavhengig av pubertet altså. Det kan være når du er 30 til og med. Mamma var like tynn, eller tynnere enn meg når hun var på min alder men når hun var 18 la hun på seg. Hvorfor det aner jeg ikke. Det var i hvertfall uavhengig av pubertet siden mamma fikk mensen da hun var 13 år, samme gjorde jeg. Hvis dere har lest dette innlegget kan dere jo bare se hvor tynn jeg faktisk var før. Ikke alt takket være de drikkene for jeg drakk de så og si aldri, helt ærlig haha.

5. Vi spretter inn i fleste klesplagg.

Det er ikke så hardt å finne størrelser som passer. Jeg slet med bukser før men det var fordi jeg aldri egentlig lette etter min strl. Nå kjøper jeg bukser på cubus, gina, carlings osv. Før var det kun carlings med dr.denim. Det med one size er ikke ofte et problem heller.

5. Vi er like nydelige som alle andre.

Dette må dere alltid huske, dette er universellt. Personen du syntes har drømmekroppen har helt sikkert ting hun ikke liker! Eller ting hun ser på som flaws men du kanskje misunner og drømmer om å ha?

 

Og om du er en av de litt mer formfulle jentene, gjerne kommenter noen fordeler ved det også! For det er det garantert :)

de ekte forandringene


Heisann!

Dette er et innlegg som er veldig personlig for meg men er stolt over å kunne legge det ut.

For en liten stund siden la jeg ut et innlegg med hvor mye jeg har forandet meg, men det var bare forandringer som hårfarger og ansiktet. Det var ikke så spesielt forhold til det dere får se nå, nemlig de ekte forandringene. 

Denne gangen skal jeg lage et innlegg om noe litt annet enn hverdag, mote eller sminke. Nemlig noe som faktisk mange har spurt meg om! Hvordan jeg la på meg og hvordan du kan legge på deg som ikke innebærer å bare spise drittmat for det er ikke en god utvei. 

I ferien så jeg gjennom pappa sine feriebilder fra 2012 og de bildene vi tok nå i USA. Og det var ikke før da jeg innså hvor store forandringer som egentlig har skjedd med meg. Ikke bare ansiktet eller hår men altså kroppen min. Mange vil si at det er bare puberteten og at alt bare har kommet naturlig. Ja en liten del har det, men også mye av forandringene skal jeg takke meg selv for.

Fikk så utrolig mange kommentarer. Brydde meg ikke så mye fordi alt hadde jeg hørt tusen ganger før. Men det var ikke før jeg dro til legen en gang i februar 2013 at jeg virkelig innså hvor tynn jeg faktisk var. Han legen jeg snakket med var virkelig hard mot meg, og da mener jeg virkelig. Han snakket til meg rett ut nesten som om jeg skulle dø om ikke lenge. Så rett på var han!

Og på grunn av det besøket begynte jeg å ta meg mer og mer nær av andres kommentarer og meninger om utseende mitt. Han høres ut som en douchebag og tro meg, det syntes jeg og foreldrene mine også! Men jeg kan samtidig takke han litt og. Det at han var såpass hard mot meg gjorde at han åpnet øynene mine.

Og det var slik det startet. 

                                                                                            Juli 2012 ←     → Juli 2014

Jeg begynte å sette meg mål og det eneste som sto(står) i hodet på meg var (er)  å legge på meg. Ja, jeg er enda veldig gira på å legge på meg mer, ikke så mye nå siden jeg ikke er særlig tynn lenger, men et par kg til er helt greit!

For bare akkurat to år siden så jeg ikke bra ut. Ganske mange klesplagg hang på meg og jeg var bare veldig liten og spinkel. Folk kan godt kalle meg det enda men hvis du ser før og etter bildene over så vil jeg ikke si at hvordan jeg ser ut nå er å være spinkel. Nå vil jeg bare kalle meg slank, egentlig! Fant aldri bukser som passet så det eneste valget var å kjøpe bukser i strl 140 på cubus i barneavdelingen, ja hundre og fuckings førti. Nå får jeg ikke de buksene på meg lenger, langt i fra! Så nå bruker jeg bukser fra hollister, abercrombie og dr.denim mest. De ville aldri ha passet meg for to år siden men nå sitter de som et skudd!

Men de fleste vil vel vite hvordan jeg klarte å legge på meg. Jo, jeg snakket med mamma om noen ernæringsdrikker som skal hjelpe folk å få vitaminer og bedre matlyst. Så vi gikk til legen og så heldig som jeg var fikk jeg det på resept. Det koster sånn 30 kr pr stk på apoteket men jeg kan velge så mange jeg vil helt gratis. Det er i veldig spesielle tilfeller at folk får ernæringsdrikker på resept. Han jeg snakket med på apoteket sa at de kun gir i veldig spesielle tilfeller som til kreftpasienter som sliter med å få i seg mat. Jeg hater smaken av de men de hjalp utrolig mye! Du må ikke nødvendigvis ta dem for å legge på deg. Det finnes forskjellige typer som utgjør forskjellige oppgaver som å gi deg proteiner, kalsium, vitaminer osv. Men de gjør at jeg hvertfall la på meg og fikk en god balanse mellom alle næringstoffene jeg trengte som jeg ikke fikk.

De fikk opp matlysten min så hver gang jeg var ute med mamma så kjøpte vi pølser, sushi, brød, pålegg som jeg likte osv. Siden jeg er kresen så må jeg ha litt egen type mat og pålegg men det er ikke noe problem. Er ikke like kresen som jeg var og kan så og si spise alt!Dette er altså cubus buksene plassert på en ganske tynn kropp. Bildet ble tatt i januar-februar 2013, så det vil si et og et halvt år ca. Bildet under ble tatt for noen uker siden i USA.
Bare søk på ernæringsdrikker på google og du får masse informasjon hvis det virker inntressant for deg! Jeg kan virkelig takke disse kvalmende, ekle drikkene masse. Jeg hater smaken av dem men broren min elsker den så det er jo bare å prøve selv og hvis du liker de så har du ingen grunn problemer med å ta de. Det er som en helt vanlig drikke bare litt tykkere. Du kan velge mellom juice-verson eller yogurt/milkshake lignene. Du kan også spise yogurter men de smaker pyton.

Håper hvertfall innlegget hjalp noen av dere som sliter med undervekt! Siden jeg stadig vekk får meldinger om jenter som har det likt som det jeg hadde så vil jeg så gjerne hjelpe alle med de samme problemene som jeg. Og hvis du kjenner noen som trenger et lite kick, gjerne vis henne innlegget. Gjerne trykk på lik knappen under innlegget, det hjelper meg og mange andre som trenger hjelp!♥

14 år og restylan (min historie)


Hei!

La ut et bilde her om dagen av leppene mine med teksten "Hoven etter første runde med restylan. Ny time på mandag 💉  Gruer meg men blir sikkert utrolig fint! Tusen takk #karljohan hud og skjønnhetssalong". Har alltid syntes leppene mine har vært små. Alt for små. Så om jeg ville ta restylan så skulle det vært mitt eget valg.

Er man ikke fornøyd med utseende og får kommentarer slengt i trynet sitt så syntes jeg i hvertfall ikke folk skal klage når jeg prøver å gjøre noe med det. Alle toppbloggerene får tilbud om gratis restylan og slikt, og de fleste på toppen har jo også tatt det. Det får være deres valg.

Ja, det er en viss aldersgrense men jeg har forståelsesfulle foreldre. Og firmaer gjør alt for reklame så de brydde seg vel ikke? 

Men så finnes det så utrolig mange forståelsesfulle mennesker der ute! Som ser litt ifra mitt synspunkt og. Ikke bare at jeg er en fjortis som har tatt restylan. Det er så flott at de fleste var støttende! Eller, det var mer 50-50 på det. Og mange ville sikkert høre min historie og erfaring så her kommer det:

Jeg satt med brødrene mine og spillte cod, og i mens så spiste jeg sterke potetchips, sånne veldig sterke! Sånn paprika/chili. Etterhvert merket jeg at leppene mine begynte å svi litt og jeg kjente en kul. Den kulen ble større etterhvert som jeg spiste potetgullet. Det var en genial metode å få større lepper på! Så leppene mine ble naturlig forstørret i ca to timer. lol

Og foreldrene mine er heller ikke gale, slapp av. 

Så nei, jeg har ikke tatt restylan. Hahaha. Dere vet jeg ikke tåler sprøyter så never. I hvertfall ikke nå. Kanskje om 4 år minst så kan det være at jeg tar det. - Hvem vet?

Hva er deres mening om restylan?

the bullying experiment


Hei

Jeg vet ikke hvor mange som har sett denne videoen men jeg skal forklare det til dere. Dette er egne meninger om dette temaet. Se videoen under før du begynner å lese.

Disse to guttene du ser i videoen under har laget en video hvor han ene mobber og banker opp offeret. Alt er så klart skuespill.

Poenget er for å se hvor mange som virkelig bryr seg når denne stakkarslige gutten som blir plaget av en som er mye sterkere enn han. Han sender trussler til han høyt om at han skal banke denne gutten hvis han ikke gir han papirene sine. Alt dette skjer i offentligheten. Det er mange som hjelper gutten og står i mot mobberen, men det var også mange folk som bare gikk rett forbi og ga rett og slett faen. Så tenk hvis dette hadde vært virkelighet. Denne gutten ble truet om å bli banket helt opp, mer enn han allerede ble, og han ble plaget av en person mye sterkere og større enn han selv. Ville folk egentlig hjulpet han?

Det er helt trist å se på. Folk snur seg knapt. De bare går videre. Uten å i det hele tatt tenke på denne gutten så går de videre som om alt var helt normalt. Hadde du sett en person blitt drept, men du hadde gått videre er du med på dette drapet. Samme er det med mobbing. Du er bare redd for å bli skadet selv. Oppfordrer ikke alle til å gripe inn med en gang, men gjør i hvertfall noe. Hadde vi alle stått i mot denne typen så hadde vi vunnet. Prøv i det minste. Det er noe annet hvis dere er alene. Da kunne du ringt noen som politiet. Men slik du ser i videoen så hender alt dette i lett tilgjengelige plasser hvor det går mange folk. 

Det aller verste er at det er folk som har hatt det akkurat slik. 

Jeg håper ikke jeg er den eneste som sitter igjen med en ekkel føelse etter å ha sett dette. Disse personene som hjalp mobbeofferet skal være stolte av seg selv. De hadde ingen anelse om at dette var skuespill. Men de som ikke gadd å i det hele tatt bry seg burde virkelig skamme seg. 

Hadde betydd mye for meg om du trykket liker på "liker" knappen under innlegget. Vil så gjerne at flere skal se dette!

Hva er dine meninger om dette?

ikea


Hei!

Hadde ikke mye å gjøre i dag så ble med foreldrene mine til ikea siden de skulle hente og ha noen greier. Desverre var det ikke noe særlig spennende for meg, men fremdeles greit å bli med. Tenker ellers bare å starte på noen lekser straks så jeg har gjort det.

Hadde heller ingenting å skrive om i går siden jeg ikke gjorde noenting og jeg hadde litt problemer med iphoto i tillegg til at jeg ikke finner kamerakontrollen. Tenker å kjøpe en til så jeg har en ekstra, haha det blir litt dumt jeg vet men dere aner ikke hvor mange ganger jeg roter bort den kontrollen.


Hva har dere gjort i dag?

ROAR


Hei!

Nå holder jeg faktisk på å gjøre ferdig videoen jeg spillte inn for sånn 3 uker siden. Videoen virket spennende første gangen jeg redigerte den men nå er jeg virkelig lei av musikken og alt så tenkte å bytte den  ut. Så kommer jeg stadig vekk på at dere har jo ikke sett den, så hvorfor bytte musikk da? HAHA.

Jeg har vel sett videoen over 20 ganger så er ikke rart jeg er lei, så musikken får vel bare være der. ROOOOAAAR! LOUDER, LOUDER THAN A LION CAUSE I AM A CHAMPION AND YOU'RE GONNA HEAR ME ROOOOAAAAR -igjen, og igjen og.. igjen

Uansett ble jeg utrolig nok ferdig med begge prøvene i dag uten sure miner. RLE'en gikk superbra mens naturfagen litt mindre men ikke dårlig! Så nå kan jeg brøle ut og være stolt over meg selv. Den neste prøven blir vel matte, ouch. Gleder meg ikke men skal klare det. I am a champion. Trodde det skulle være omvendt slik at naturfagen gikk bedre siden jeg bare har øvd til naturfagen, men det skyldes jo bare at jeg ikke forstår stoffer og atomer så mye.

Føler jeg kan det meste nå, så får se om det holdt. Hydrogen, Helium, Lithium, Beryllium.. Har hele periodesystemet i hodet, og det går evig som en sånn irriterende sang *kremt* les første avsnitt.
ut på tur, aldri sur


Heisann! 

I dag hadde jeg ikke mye å gjøre, så da foreldrene mine sa de skulle ut på mais plukk så ble jeg med. Uheldigvis var de ferdige med det så det var supertrist, men jeg ville ikke la den bilturen være forgjeves så jeg tenkte vi kunne da opp til et lite vann jeg fisket mye på når jeg var liten. Det er rett ved et åpent jorde i tillegg så vi slapp Markus fri og.

Turen var kjempe deilig! Han har klart å stukket av et par ganger når enten døren har vært oppe, så vi var i tvil når vi skulle slippe han løs nå men det gikk kjempefint nå! Han traff på to tisper og fikk god kontakt med dem, haha. Var bare litt slitsomt å løpe etter han for å sette på han båndet igjen. Ok, skal slutte å prate om dyr.

Vi tok en del bilder da, eller mamma tok bilder av meg og Markus. 

På veien tilbake til bilen fant vi også en liten sprettende klump på bakken, en frosk altså. Stovivannet har utrolig mange frosker så det kom ikke som en nyhet men med tanke på at jeg ikke har vært der på årevis merket jeg at jeg savnet å være der. 

Og en liten tilleggsopplysning: Ikke mobb meg for hva jeg hadde på meg, hahaha. Søndager driter jeg i hva jeg går med, så lenge det er deilig. Hadde ikke planlagt å vise dere det, men doesn't matter. Convidence matter.

Har også fått filmet inn en videoblogg etter jeg kom hjem. Ville være sikker på at jeg fikk med meg daglyset så derfor blogger jeg litt senere. Holder allerede på å redigere en film til dere som snart kommer ut! Så gled dere til det:) Begge videoene kommer ut denne uka, kanskje i dag.. ;)

Hva syntes du om bildene? Fler som har fått en liten smak av naturen i dag?

autumn shit


Hei!

Var heldig "heldig" og ble frisk nok til å kunne dra på skolen i dag. Litt glad og fordi da kunne jeg gjøre matteleksa på skolen, er ikke halvveis ferdig en gang. Vi har vel 60 oppgaver å få gjort til torsdag, liksom en oppgave er en a, b, c og d. Så a,b,c og d på 50 oppgaver er en del! Noen er også bare en enkel oppgave så vi sier 10 er det.

Ellers har ikke de to siste dagene vært noe særig interresante både for meg eller for dere. Derfor tok jeg meg en bloggfri dag, i tillegg til den sterke forkjølelsen. Skal ikke legge skjul på at jeg ikke er helt frisk enda, men er på god vei!Genser sheinside her    bukser cubus
Merker helt sykt at høsten kommer nå. Bare i løpet av noen dager har det kommer en haug av disse irriterende knottene som nesten SNØR fra trærne. Det er så mange av dem og de er drit irriterende. Bladene er også på god vei til å dette fra trærne og.. æsj. Hater høsten, men høstmoten er alltid fin:) Den tiden jeg føler man kan kle seg best, vet ikke hvorfor men det er nok det eneste jeg liker med høsten. Ellers fordrar jeg den haha!
LITT INFO..


Heii

Passende overskrift eller hva?

 Har ikke hatt no særlig blogglyst idag. Vi var på klassetur til skui skole for å høre på sånn eventyr greie. Også ble jeg litt kvalm og svimmel etter det så jeg dro hjem. Så har resten av dagen bare gått til å slappe av.

Den må gjøre videoen kommer ut senere har jeg funnet ut men ikke lenge til. Pcen klikker imens den lastes opp på youtube så har ikke orket å laste den opp flere ganger.

Også en liten vakker tale om meg selv

Og ble egentlig litt trist over alle de fine påminnelsen om hvor slank jeg er. Og at jeg må spise mer, haha. Det er så utrolig unødvendig + det å skrive at dere sier det for mitt eget beste. Tror dere at det bare er å begynne å spise og spise og spise og så plutserlig er man perfekt? Hvis det hadde vært sånn hadde jeg selvfølgelig gjort det men sånn er det desverre ikke!  Jeg er som jeg er og de klærne jeg går med er ikke for store 1 sekund.

Sånn er livet og noen må bare tåle det uansett hvor vanskelig det er, selv om det ikke er no vanskelig. Noen er tynne, noen er tjukke osv, men det er ikke så lett å gjøre noe med det! Dere vet det kanskje ikke men jeg prøver ihvertfall å legge på meg.

 Jeg angrer ikke på hvordan jeg ser ut i det hele tatt og dere kan ikke ødelegge det. Så ikke prøv å kom med en "logisk" kommentar som sier imot det jeg skriver nå. Nå kommer det nok 1000 kommentarer strømmende inn som skal si noe imot men finn på no annet å skriv a, for deres eget beste ;-)

Jeg er som jeg er og jeg vil aldri i livet forandre det..Litt bilder fra photoshooten med Michelle. Bildene kommer ut i morgen.

Har du noe på hjertet om kroppen min? Isåfall hold det for deg selv ;-)

Les mer i arkivet » Desember 2015 » November 2015 » September 2015


Hei! Mitt navn er Ida (Marie) Jacobsen og jeg er en 15 år gammel jente fra Bærum. Her blogger jeg om min hverdag, mote og sminke! Håper du liker bloggen min og vil fortsette å lese den!

For kontakt:
naissweetlifeblogg@hotmail.comhits