de ekte forandringene


Heisann!

Dette er et innlegg som er veldig personlig for meg men er stolt over å kunne legge det ut.

For en liten stund siden la jeg ut et innlegg med hvor mye jeg har forandet meg, men det var bare forandringer som hårfarger og ansiktet. Det var ikke så spesielt forhold til det dere får se nå, nemlig de ekte forandringene. 

Denne gangen skal jeg lage et innlegg om noe litt annet enn hverdag, mote eller sminke. Nemlig noe som faktisk mange har spurt meg om! Hvordan jeg la på meg og hvordan du kan legge på deg som ikke innebærer å bare spise drittmat for det er ikke en god utvei. 

I ferien så jeg gjennom pappa sine feriebilder fra 2012 og de bildene vi tok nå i USA. Og det var ikke før da jeg innså hvor store forandringer som egentlig har skjedd med meg. Ikke bare ansiktet eller hår men altså kroppen min. Mange vil si at det er bare puberteten og at alt bare har kommet naturlig. Ja en liten del har det, men også mye av forandringene skal jeg takke meg selv for.

Fikk så utrolig mange kommentarer. Brydde meg ikke så mye fordi alt hadde jeg hørt tusen ganger før. Men det var ikke før jeg dro til legen en gang i februar 2013 at jeg virkelig innså hvor tynn jeg faktisk var. Han legen jeg snakket med var virkelig hard mot meg, og da mener jeg virkelig. Han snakket til meg rett ut nesten som om jeg skulle dø om ikke lenge. Så rett på var han!

Og på grunn av det besøket begynte jeg å ta meg mer og mer nær av andres kommentarer og meninger om utseende mitt. Han høres ut som en douchebag og tro meg, det syntes jeg og foreldrene mine også! Men jeg kan samtidig takke han litt og. Det at han var såpass hard mot meg gjorde at han åpnet øynene mine.

Og det var slik det startet. 

                                                                                            Juli 2012 ←     → Juli 2014

Jeg begynte å sette meg mål og det eneste som sto(står) i hodet på meg var (er)  å legge på meg. Ja, jeg er enda veldig gira på å legge på meg mer, ikke så mye nå siden jeg ikke er særlig tynn lenger, men et par kg til er helt greit!

For bare akkurat to år siden så jeg ikke bra ut. Ganske mange klesplagg hang på meg og jeg var bare veldig liten og spinkel. Folk kan godt kalle meg det enda men hvis du ser før og etter bildene over så vil jeg ikke si at hvordan jeg ser ut nå er å være spinkel. Nå vil jeg bare kalle meg slank, egentlig! Fant aldri bukser som passet så det eneste valget var å kjøpe bukser i strl 140 på cubus i barneavdelingen, ja hundre og fuckings førti. Nå får jeg ikke de buksene på meg lenger, langt i fra! Så nå bruker jeg bukser fra hollister, abercrombie og dr.denim mest. De ville aldri ha passet meg for to år siden men nå sitter de som et skudd!

Men de fleste vil vel vite hvordan jeg klarte å legge på meg. Jo, jeg snakket med mamma om noen ernæringsdrikker som skal hjelpe folk å få vitaminer og bedre matlyst. Så vi gikk til legen og så heldig som jeg var fikk jeg det på resept. Det koster sånn 30 kr pr stk på apoteket men jeg kan velge så mange jeg vil helt gratis. Det er i veldig spesielle tilfeller at folk får ernæringsdrikker på resept. Han jeg snakket med på apoteket sa at de kun gir i veldig spesielle tilfeller som til kreftpasienter som sliter med å få i seg mat. Jeg hater smaken av de men de hjalp utrolig mye! Du må ikke nødvendigvis ta dem for å legge på deg. Det finnes forskjellige typer som utgjør forskjellige oppgaver som å gi deg proteiner, kalsium, vitaminer osv. Men de gjør at jeg hvertfall la på meg og fikk en god balanse mellom alle næringstoffene jeg trengte som jeg ikke fikk.

De fikk opp matlysten min så hver gang jeg var ute med mamma så kjøpte vi pølser, sushi, brød, pålegg som jeg likte osv. Siden jeg er kresen så må jeg ha litt egen type mat og pålegg men det er ikke noe problem. Er ikke like kresen som jeg var og kan så og si spise alt!Dette er altså cubus buksene plassert på en ganske tynn kropp. Bildet ble tatt i januar-februar 2013, så det vil si et og et halvt år ca. Bildet under ble tatt for noen uker siden i USA.
Bare søk på ernæringsdrikker på google og du får masse informasjon hvis det virker inntressant for deg! Jeg kan virkelig takke disse kvalmende, ekle drikkene masse. Jeg hater smaken av dem men broren min elsker den så det er jo bare å prøve selv og hvis du liker de så har du ingen grunn problemer med å ta de. Det er som en helt vanlig drikke bare litt tykkere. Du kan velge mellom juice-verson eller yogurt/milkshake lignene. Du kan også spise yogurter men de smaker pyton.

Håper hvertfall innlegget hjalp noen av dere som sliter med undervekt! Siden jeg stadig vekk får meldinger om jenter som har det likt som det jeg hadde så vil jeg så gjerne hjelpe alle med de samme problemene som jeg. Og hvis du kjenner noen som trenger et lite kick, gjerne vis henne innlegget. Gjerne trykk på lik knappen under innlegget, det hjelper meg og mange andre som trenger hjelp!♥

49 kommentarer

Oda Lorentsen

10.08.2014 kl.22:00

Gleder meg til innkjøps videoen! og bra innlegg :-)

ewi

10.08.2014 kl.22:02

så bra ida. utrolig flink du har vært ! du burde være veldig stolt, og du er ennå tynn, men du er ikke lenger sånn ¨¨wow ho var tynn¨¨liksom. Men du har virkelig lagt på deg masse og du ser mye friskere ut nå enn det du gjorde på det første bilder. Kjempe bra innlegg, og utrolig bra skrevet ! :)

Mathilde Tellefsen

10.08.2014 kl.22:11

Så ufattelig søt du er! Du ser mye mer voksen ut nå, enn i 2012! Kjempe pen!

kari

10.08.2014 kl.22:22

du må virkelig være stolt av deg selv !!! jeg er også tynn, men uansett hvor masse jeg spiser blir det ingen forskjell, det kalles å være naturlig smal ! men kan man kjøpe sånne drikker på apoteket uten å ha sånn legeerklæring ? jeg vil virkelig prøve de ut !

tilbake til deg !

man ser virkelig at du har jobbet hardt ! du ser mye friskere og bedre ut, du har vær forbilde mitt ca siden 2011 eller 2012 noe irundt den tiden ! fordi du var altid så lik meg både på utseende og personligheten !

stå på videre <3

Mina

10.08.2014 kl.22:31

Så bra!! Kjempe stolt selv om jeg ikke kjenner deg. :)

Jenny

10.08.2014 kl.22:32

Så utrolig bra at du skrev dette innlegget, er sikker på at du hjelper mange! ♥ Og du har en imponerende utvikling da, en nær venn av meg har slitt med undervekt lenge, så jeg vet at det ikke er en enkel sak å bare legge på seg.

hedda

10.08.2014 kl.22:35

Jeg mener ikke det her på en slem måte men det er veldig flott at du har lagt på deg!

Husker du så ut som en flis.

Heidi

10.08.2014 kl.22:48

Utrolig bra innlegg! Var også veldig tynn før slik som deg og fikk alltid kommentarer...

IDA JACOBSEN

10.08.2014 kl.22:48

kari: Nei du trenger ingen legeerklæring! Det som er dumt er at jeg hvertfall, syntes de er ganske dyre. Hvis du føler at du virkelig trenger de så kan du snakke med en forelder også spør legen din så kan h*n bedømme om du trenger eller ikke. Hvis ikke kan du kjøpe det på apotek. Let etter merker som nutricia og fresubin på apoteket. Tusen takk! Betyr kjempemasse!! <3

anonym

10.08.2014 kl.22:51

Det var sykt bra krevet! SLiter litt med undervekt selv også, og blir utrolig nedfor når nen kaller meg tynn eller spinkel...Det ER faktisk akkurat som å kalle noen for feit, fordi man ikke kan noe for om man veier for lite eller for mye... Men desverrre skjønner ikke alle det :/ Utrolig bra å se alle forbedringene dine, Ida :) Du er forbilde<3

10.08.2014 kl.22:54

Så uttolig bra innlegg! Du ser virkelig bra ut nå! Du burde være stolt av deg selv:)

Silje Halland

10.08.2014 kl.22:56

Åå så fint innlegg, har ikke merket hvor mye du har lagt på deg før jeg så dette egentlig, men for en forandring! Du ser utroolig mye bedre ut nå (ikke at du var stygg før, men du skjønner sikkert hva jeg mener). Det er fint at du delte dette, sånn at man ikke bare finner innlegg om slanking overalt. Fortsett sånn, du blir bare finere og finere:)

IDA JACOBSEN

10.08.2014 kl.22:59

Jenny: Tusen takk Jenny! Håper det hvertfall hjelper mange! Hadde jeg oppdaget disse drikkene for lenge siden ville jeg vært helt "normal" nå. Men det er ikke mye om å gjøre nå heldigvis. Håper alt går bra med vennen din!??

Julie

10.08.2014 kl.23:00

Så bra skrevet ♥ Jeg har hatt akkurat det samme problemet, og føler vi er ganske like i forhold til forandringene. Nå er jeg både høyere og har lagt på meg. (er like gammel som deg, btw)

Har du også blitt mye høyere? Hvor høy er du nå? ♥

Julie

10.08.2014 kl.23:02

Du ser nydelig ut, glemte å si dette ♥

10.08.2014 kl.23:33

Lag innkjøpsvideo,der du går med klærene ( ikke tar dem opp å sier litt om dem plis ) det er så kjedelig ..

10.08.2014 kl.23:39

Wow!:-) nå ser du veldig bra ut!!

Michelle L.

10.08.2014 kl.23:45

Bra skrevet ❤️ Jeg har også hatt det problemet i flere år, og har en følelse at vi er ganske like i forhold. Men vet ikke hvordan forandringen min går i fra. Har alltid vært tynn som deg, og at jeg er i samme alder som deg og osv. Gruer meg til 10.klasse!

- klem Michelle L. (Instagram: @michellele99

Laila

10.08.2014 kl.23:56

Har du anoreksi?

10.08.2014 kl.23:59

Kjempe bra innlegg Ida! Jeg er veldig imponert, og du skrev så flott og du imponerte meg skikkelig. Du har vært så sterk Ida, du aner ikke. Og det føler jeg med deg! Du har godt gjennom mye. Alt fra dette - stygge kommentarer. Du er faktisk en av de sterkeste personene jeg vet om, og det skal du virkelig ha. Liker du er så ærlig og åpen om ting, for det er det faktisk ikke alle som er. Spesielt ikke med mye hatkommentarer, selv om de bare er sjalu. I dette innlegget viser du enda en sterk side av deg selv! Bare som 14 åring. Lykke til videre Ida! :) Stå sterk min venn :)

NataliaKB

11.08.2014 kl.00:21

DU REDDA MEG IDA !! Tuuusen takk for at du skrev det innlegget !❤️❤️ Sliter hele tiden med det samme , og får ikke til å legge på meg !😭 Tok det lang tid før du såg forskjell? Har tenkt å prøve ut dessa drikkene! DU ER SINNSYKT STERK!! Og detta innlegget rørte meg , fordi du er så sterk og fordi nå har jeg et håp får å ikke være så tynn! Har slitt med det hele livet 😭 DU ER BEST IDA !!❤️❤️❤️

Sanne

11.08.2014 kl.00:37

Du er utrolig flott og heldig! Vet om mange alfor tynne jenter som ikke klarer å legge på seg!

Michelle L

11.08.2014 kl.00:58

Tusen takk for, at du hjalp meg! Er glad, og kan ikke tro at du redder andre folk som har det samme. Det minner meg skikkelig. Tusen takk, igjen!

Nora Skare Veidal

11.08.2014 kl.01:06

elsker virkelig dette innlegget, det var utrolig bra skrevet. ♥ husker jeg fant deg i 2012 og synes du var litt tynn, men nå virker du jo så sunn og ser utrolig bra ut! jeg har alltid vært tynn, men har begynt å legge litt på meg jeg også. husker kommentarer som "du er så tynn at du kommer til å dø imorra" og "vet du hva, jeg er nesten sikker på at hvis du legger deg ned og jeg hopper på deg, så brekker du i to". og man tror ikke det er så farlig, fordi "å være tynn er jo bra". men det sårer faktisk. jeg likte meg selv, og liker meg selv nå også, men bare pågrunn av de teite kommentarene, følte jeg meg kjempedårlig, for jeg spiste jo helt normalt! det var jo bare sånn kroppen min skulle være! nok snakk. digger deg virkelig, ida ♥ STÅ PÅ

ingrid

11.08.2014 kl.11:39

du er bare kjempepen! Misunner utseende ditt

Johanne

11.08.2014 kl.12:18

VELDIG bra skrevet!! ♥ ♥ ♥

Du er tøff du, Ida som faktisk la dette innlegget ut!:) ♥

11.08.2014 kl.12:34

Utrolig bra skrevet Ida og bra at du vil dele det med oss lesere.❤️

Det er sikkert mange som sliter med det samme. ❤️

Du er så pen misunner utsene ditt virkelig. ❤️

pauline

11.08.2014 kl.13:29

digger deg ida! Stå på <3

ps gleder meg til innskjøpsvideo

Line-Sofi H.

11.08.2014 kl.14:46

Jeg har alltid syntes at du er ganske tynn, men du har kommet deg utrolig bra! Men du har alltid vært nydelig, og det kommer du alltid til å være:)

<3 klem Line-Sofi

Ylva

11.08.2014 kl.16:11

veldig fint innlegg, liker veldig godt bloggen din og du inspirerer mye :)

gleder meg til innkjøpsvideoen fra USA

Ragnar fra Harstad

11.08.2014 kl.16:22

hei

Jeg har vært fast leser på din blogg i snart 3 år, og jeg er en utrolig stor fan!!!!!

Et tips: fortsett sånn du gjør! :)

Sofie

11.08.2014 kl.16:30

Kjempe bra innlegg! Tror dette hjelper andre som sliter med d samme. Ha en fortsatt fin dag, og ps. gleder meg veldig til innkjøpsvideo!

alice

11.08.2014 kl.17:10

kanskje du også har vokst fordi du er blitt eldre og på grunn av puberteten? ser godt forskjell, men syns fortsatt du har mer å gå på. så stå på

Madelen!

11.08.2014 kl.17:11

Utrolig tøff du er! Jeg er også tynn..det tok meg et år før jeg turte å

Vise beina mine! (Gå i skjørt og shorts)

Deilig å høre at ikke bare jeg sliter med tynnheten! Du har lagt på deg utrolig mye og det er kjempe bra!

Utrolig stolt av deg! Dette innlegget likte jeg veldig!

11.08.2014 kl.17:55

Du ser sykt bra ut for tiden, håper du fortsetter sånn.

11.08.2014 kl.18:00

Åh gud! Du er bare så nydelig Ida! <3 du er en kjempe inspirasjon! Jeg sliter veldig med undervekt, og det har vært noe som har vært veldig vondt for meg, men og endelig få lese om noen som har gått gjennom det jeg går gjennom syntes jeg hjelper så mye! You made my day!!

P.S. Gleder meg KJMPE mye til innkjøpsvideoen! <3 :)

Erin

11.08.2014 kl.19:21

Så bra skrevet Ida <3 Ser virkelig forskjell her, ja det er veldig vanskelig å legge på seg når man er "naturlig tynn", tro meg. Har selv ikke oppnåd "målet mitt".. kanskje jeg skal prøve dette? :D

mina-Ariiel

11.08.2014 kl.19:34

Så FLOTT! Du har grunn til å være stolt!

Du ser kjempe bra ut nå!! :)

Hedda

12.08.2014 kl.12:45

Fine du! Så bra at du innså hvordan kroppen din så ut før det var for seint. Du var fin før, men enda finere og større forbilde for leserne dine<3 Ta gjerne en titt innom bloggen min:D

anonym

12.08.2014 kl.19:06

Jeg har ikke vært innom bloggen din på et år, men jeg tok meg tid til å ta meg inn en tur hit i dag og jeg ble overrasket over forandringen som hadde skjedde i løpet av så kort tid! Du ser rett og slett helt fantastisk ut med ett par ekstra kiloer på kroppen. Jeg er veldig glad på dine vegne, fortsett sånn <3

Når kommer foressten innkjøpene fra USA?

Dina

12.08.2014 kl.21:46

åå tusen takk Ida<3 dette hær hjalp meg veldig! jeg brukte å hive innpå alt det usunne som jeg kunne finne i skapene får å gå opp i vekt, men rissikoen for diabetes var får stor så jeg måtte slutte... så tusen takk nå vet jeg hva jeg skal gjøre<3!

Sarah

13.08.2014 kl.11:47

Hei Ida! Veldig fint innlegg, men du sier at du ikke er særlig tynn lenger? Jo, det er du nok dessverre. Det er bra at du jobber med det og stå på videre! Du er virkelig en sterk jente og vi alle skjønner at det har vært en tøff tid og at det enda er tøft for deg, men ikke gi opp! Husk på det:)

A

13.08.2014 kl.20:35

Heii

Jeg lurer på hva du gjor for å legge på deg er det noe spesielt du spiser eller om det er noe du gjør? Men siden du har lagt på deg hva er det du har gjort som du ikke gjorde før?

Jeg lurer på om du kan ha et innlegg der du skriver litt om det. Et innlegg der du kan hjelpe andre som sliter med det samme.

Andrea

14.08.2014 kl.23:32

Så bra skrevet Ida! Du er en stor inspriasjon for mange det er jeg sikker på. Stå på videre.

15.08.2014 kl.17:48

❤️ Kjempebra innlegg

Thea

17.08.2014 kl.23:18

Jeg synest fortsatt at du ser alt for tynn ut. Sier det ikke for å hate eller er sjalu for jeg er selv "slank" eller tynn eller hva du vil kalle det. Jeg syntes ikke det ser ut som at du er veldig slank men heller litt for tynn. Men stå på så legger du nok enda mer på deg. Fint hår forresten :)

Karen

21.08.2014 kl.21:25

Det er så bra av deg at du klarte å forstå hva kroppen din og du trengte! Jeg har følgt bloggen din og kjenner at jeg er stolt av deg<3, selv om du vi ikke kjenner hverandre. Fortsett å prøve ny type mat! Det finnes så mye godt ute i verden.Jeg var ogaå veldig kresen før, men så snakket treneren min med meg og sa hvis jeg ville satse sport, vel da måtte jeg spise mer variert og sunt;-)

lilli

31.08.2014 kl.12:54

Men du er forsatt tynn da jente. Og ikke mist lav.. ahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!

09.09.2014 kl.23:40

Så utrolig flott du er både i personlighet og utseende! Fantastisk at du hever deg over sånne pinglige kommentarer som den over fra lili. Hun har ikke skjønt det. Men det har virkelig du, som ikke trenger å dra noen ned, bare for å føle deg bedre selv. Stå på!!!

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Ida (Marie) Jacobsen og jeg er en 15 år gammel jente fra Bærum. Her blogger jeg om min hverdag, mote og sminke! Håper du liker bloggen min og vil fortsette å lese den!

For kontakt:
naissweetlifeblogg@hotmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡